Comunicat 30.06.2017

COMUNICAT DE PRESĂ

 

         În seara zilei de 29 iunie a.c., un tragic accident de circulaţie s-a petrecut în comuna Dâmbocioara, sat Valea Urdii, judeţul Argeş. Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte s-a răsturnat într-o râpă la aproximativ 40 de metri adâncime, pentru salvarea victimelor fiind activat planul roşu de intervenţie.

În ciuda eforturilor salvatorilor, din păcate, în accident şi-au pierdut viaţa trei militari din Argeş. Este vorba despre plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader şi caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană. Celelalte nouă persoane rănite sunt în stare stabilă și se află internate în spitale militare din Piteşti, Braşov şi Bucureşti.

Conducerea Instituţiei Prefectului – Judeţul Argeş doreşte însănătoşire grabnică militarilor răniţi, îşi exprimă întreaga compasiune pentru pierderea vieţii celor trei vânători de munte şi este alături de familiile îndoliate. Dumnezeu să-i odihnească în pace!

La acţiunea care  a durat aproximativ 4 ore, au participat structurile judeţene ale Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cpt. Puică Nicolae al Judeţului Argeş, SMURD Argeş şi Braşov, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş, Inspectoratul de Poliţie Argeş -, Serviciul Salvamont Argeş şi Serviciile de Ambulanță din Argeș și Braşov. În total, au fost implicate 90 de cadre militare şi civile care au acţionat cu 30 de autospeciale pentru recuperarea victimelor din acest accident rutier. Deşi misiunea de salvare a fost complexă şi foarte dificilă, aceste instituţii au demonstrat încă o dată că merită toată aprecierea şi recunoştinţa noastră.

Adresez mulţumiri tuturor celor implicaţi în acţiunea de intervenţie şi salvare a victimelor şi apreciez devotamentul, responsabilitatea şi profesionalismul de care au dat dovadă pe tot parcursul intervenţiei.

Prefectul judeţului Argeş,

Emilian DRAGNEA

Acest articol a fost publicat în Comunicate de presa. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.