Incep campionatele sportive scolare

 ROMÂNIA
Untitled-1
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL ARGEŞ
COMUNICAT DE PRESĂ

 
Incep campionatele sportive scolare

Sambata, 1 octombrie a.c., are loc deschiderea oficiala a celei de-a doua editii a Campionatelor sportive scolare judetene dedicate sporturilor de echipa : handbal( fete si baieti), volei(fete si baieti), baschet(fete si baieti) si fotbal(fete).

Competitia, avand sloganul „Intra-n joc, castiga sanatate!” este organizata de Institutia Prefectului in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, Directia Judeteana pentru Tineret si Sport si primariile argesene si isi propune sa atraga catre sport cat mai multi elevi din scoli si licee.

Strategia judeteana de promovare a sporturilor de echipa, aprobata in Colegiul Prefectural in anul 2013, prevede organizarea de intreceri sportive scolare avand ca obiective strategice : promovarea sportului de masa, imbunatatirea starii de sanatate in randul tinerilor, dezvoltarea spiritului competitional si de echipa.

La editia din acest an sunt inscrise in competitie 233 echipe din toate scolile generale si liceele argesene : baschet baieti – 18 echipe, baschet fete – 14 echipe, handbal baieti – 67 echipe, handbal fete -91 echipe, volei baieti -2 echipe, volei fete – 7 echipe, fotbal fete -34 echipe.

La deschiderea oficiala vor fi prezenti prefectului Cristian Soare si inspectorul general Dumitru Tudosoiu, acestia urmand sa participe la meciurile de la Tigveni( ora 10.00 – Sala de sport – handbal baieti), Colegiul National „ Vlaicu Voda” din Curtea de Arges ( ora 11.30 – sala de sport – fotbal fete) si Scoala generala nr.13 „Mircea cel Batran” din Pitesti( ora 13.00 – sala de sport – handbal fete).

Finalele campionatelor sportive vor avea loc in saptamana 12-18 decembrie a.c. la Sala Sporturilor din Pitesti.

Biroul de Presa
30 septembrie

Acest articol a fost publicat în Comunicate de presa. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.