Mesajul Prefectului cu ocazia implinirii a 50 de ani de la inaugurarea Barajului Vidraru

Stimați invitați,

Doamnelor și domnilor,

Astăzi se împlinesc 50 de ani de la inaugurarea unuia dintre cele mai importante obiective din județul Argeș – barajul Vidraru. Acesta este un moment care ne aduce aminte că în județul nostru s-au realizat multe investiții strategice de maximă importanță, că s-au făcut lucrări trainice de care vor beneficia multe generații.

Barajul Vidraru reprezintă o piesă de rezistență pentru sistemul energetic din România la care au lucrat ingineri hidroenergeticieni de renume ai vremii (unii dintre ei poate sunt prezenți și la eveniment. Dacă da, acestia vor fi salutați). Această lucrare nu ar fi fost posibilă dacă școala românească nu ar fi pregătit temeinic specialiștii care au proiectat și construit acest important edificiu.

Istoria spune că Barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurării, în anul 1966, din punct de vedere al magnitudinii și al capacității de producție, pe locul 5 în Europa și pe 9 în lume, lucrarea fiind una dintre cele mai grele care s-au realizat vreodată în țara noastră.

Astăzi, după o jumătate de secol de la darea în folosință, sunt foarte bucuros că se vor investi 98 de milioane de euro pentru retehnologizarea hidroenergetică, în acest mod, această hidrocentrală devenind și mai performantă și automat competitivă în domeniul producției energetice.

În încheiere, aș dori să vă spun că zona lacului de acumulare Vidraru atrage în fiecare an mii de vizitatori atât din România cât și din afara ei. Îmi doresc foarte mult ca acest potențial turistic al zonei să fie valorificat mai mult, iar proiectele privind înființarea de stațiuni turistice și reabilitarea Transfăgărășanului să fie duse la îndeplinire. Promovarea acestei zone ar trebui să ne preocupe pe toți, mai ales că publicații prestigioase de profil recunosc acest potențial turistic extraordinar al zonei. Eu voi sprijini aceste proiecte ca argeșean și, mai ales, ca reprezentat al guvernului în teritoriu conform atribuțiilor care îmi revin în acest domeniu.

Vă mulțumesc! Vă urez succes!

Acest articol a fost publicat în Comunicate de presa. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.